Bazı Sosyal Medya Uygulamalarının Paylaşım İçin En İyi Saat ve Günleri

Sosyal medya'da doğru paylaşım zamanı hangi saatler olmalıdır

Hayatımızın her anını sosyal medya'da bir şeyler paylaşarak veya izleyerek geçiriyoruz. Peki insanların kullanım sıklıkları araştırması yapan anketörlerin paylaştığı uygulamaların en yoğun olduğu saatleri biliyor muyuz? İçerik üreticiler paylaşım zamanınızı doğru belirleyin. İnsanlar sosyal medya uygulamalarında hangi saatlerde daha aktif oluyor. Hadi gelin beraber bakalım.

1-) Facebook

Facebook için içerik paylaşma ve etkileşimin en yüksek olduğu saatler öğleden sonra ve akşam üstü olarak göze çarpıyor. Saat 12:00 - 15:00 arası ve 18:00 - 21:00 saatleri arasında ki etkileşimler oldukça yükselmektedir.Paylaşımda bulunmak için en uygun gün Cuma ve Cumartesi, en yanlış gün Pazar olarak analiz edilmiştir. İçerik paylaşımında en kötü olunan saat sabah saatleri 06:00 - 09:00'dur.

2-) İnstagram

Hemen hemen akıllı telefonların sosyal medya uygulaması olarak bel kemiği olan instagram'ın aylık giriş sayısı 2 milyardan fazla.Gönderilerin ve etkileşimlerin fazla olduğu saatler ise en çok 18:00 - 21:00 arası ve paylaşım yapmak için önerilen en doğru gün Cumartesi, en yanlış gün ise Pazartesi olarak karşımıza çıkıyor. Bunun dışında öğlen olarakta 15:00 - 18:00 arası olarak görülmektedir. İçerik üreticiler artık bu saatler arasında yaptığı paylaşımlardan etkileşimlerini arttıracaklardır. Bir içerik paylaşmak içinse en kötü zaman sabah saatleri oluyor. sabah 06:00 - 09:00 arasında paylaşılan gönderilerin etkileşimi düşmektedir. En düşük kullanım seviyesinde görülmektedir.

3-) Twitter

Twitter'da saatlerimiz biraz değişiklik göstermektedir. Bir gönderi paylaşıp, yüksek etkileme alma zamanı 09:00 - 12:00 saatleri arasındadır. Öğleden sonra da 15:00 - 18:00 saatleri ideal saatler.En iyi gün Cuma ve Çarşamba'dır. Onun dışında 06:00 - 09:00 en kötü gönderi etkileşim zamanı.

4-) Youtube

Youtube için en uygun saatler 18:00 - 21:00 saatleridir. En iyi gün Cuma ve Cumartesi olarak belirlenmiş olup en kötü paylaşım günü ise Salı günü olarak öne çıkmaktadır. Paylaşım için en kötü zaman 06:00 - 09:00 saatleri arasındadır.

Etkili bir gönderi oluşturmanın en iyi yolu bir gönderi planı oluşturmaktır. Gönderi paylaşacağınız kitle ve hedefi iyi belirlemelisiniz. Anketörlerin yaptığı araştırmalara uyup uymamakta size kalmış.

İnstagram Şu Anda Bu Sayfa Kullanılamıyor Hatası Nedir?

Yorum Gönder

Konu hakkında düşüncelerinizi hemen yorum yaparak belirtebilirsiniz.