Kriz Anında Bile Başarılı Olan İnsanların 10 Özelliği

Hayat her zaman günlük gülistanlık değildir. Kriz her zaman hayatımızın içindedir. Bu maddi de olabilir manevide. Manevi kriz ne diye soracak olursanız. Manevi kriz, bizim olumsuzluğa kapıldığımız zamanlardır. Bu krizi atlatmak gerçekten zordur. Maddi kriz geçicidir. Eğer manevi krize kapıldıysanız bunu atlatmak gerçekten zordur. Şimdi size başarılı olan insanları hayatlarında yaptıkları 10 alışkanlığı paylaşacağım.

Kriz anında neler yapılmalı? Başarılı insanlar neler yapıyor?

1-) Kabullenin

Bir kriz durumunu atlatmak için mevcut durumu kabullenmek gerekir. Durum kötü evet ama daha kötü olmaması için ne yapmamız lazım? Kriz atlatmanın en can alıcı noktası da planlarda hızlı ve doğru değişiklikler yapmaktır. Böylelikle krizleri daha kolay atlattığınızı fark edeceksiniz.

2-) Gerçek hedefinizi unutmayın

Kriz anıyla başa çıkan insanların hedefleri nettir. Onlar için hedefleri dışında olan her şey sadece ufak bir engeldir. Bu engeli aşmak için çözüm yolları yaratırlar. Hedeflerinden şaşmazlar. Zirveye göz dikenler, tırmanırken düşebilir.Fakat düştükleri yerden kalkıp tekrar aynı yerden düşmemek için farklı yollardan zirveye ulaşır.

3-) Kendinizi sakin tutun

Başarılı insanların en önemlli özelliklerinden biride sakinlikleridir. Yüksek stres ve kriz anında sakin kalıp değerlendirmelerini o ana göre yaparlar. Telaşlanıp yanlış kararlar geri döndürülemez sonuçlar doğurabilir. Bunun bilincinde hareket ederler.

4-) Kendinize yatırım yapın

En iyi yatırım kişinin kendisine yaptığı yatırımdır. Bir dil bile öğrenseniz bu sizin için büyük bir artıdır ki başarılı insan her zaman kendisine yatırım yapandır.

5-) Elinizde ki bütün imkanları kullanın

Nelerimiz var, neler işimize yarar? Bütün imkanlarımızı hedefimize seferber edebilirsiniz. Tabi imkanları riske atmamanız gerekiyor.

6-) Bir destek bulun

Krizi tek başına atlatacak gücünüz olmayabilir. Güçlü bir yatırımcı veya mental olarak güçlü bir insan kriz anınızı atlatmanıza yardımcı olabilir. Kendinize bir destek bulun.

7-) Rolünüzü iyi bilin

Kriz anında kendirolünüzü en iyi şekilde üstlenin ekstra yükler yüklemeyin kendinize. Elimden gelenin en iyisi buydu bunu yaptım diyebilin.

8-) Standartınızı bozmayın

Her ne kadar bir kriz durumu da olsa bunu asla dışarı yansıtmayın. Olması gereken rutininiz neyse onu yapın. Bu konuda stratejinizi iyi belirleyin, standartlarınızı koruyun.

9-) Kendinize ve kararınıza güvenin

Krizi yönetmenin, bitirmenin en önemli kurallarından biri kriz anında verdiğiniz karara emin olmak, güvenmektir. İnsan önce kendine güvenmeli varsalyalım ki endişelendiniz bunu asla dışarı yansıtmayın. Plan değişikliğine gidin. Emin olun. Kendinizden ve kararınızdan.

10-) Ne olursa olsun bir adım atın

Bir adım atmazsanız bir yol katedemezsiniz. Kararınız ne olursa olsun iyi ya da kötü mantıklı veya mantıksız bir adım atın. Hiç adım atmamaktan daha kötü olamaz.

Yukarıda verilen adımlar başarılı kişilik özellikleridir. Kriz ile ilgili yönetim zordur. Korku ve telaş içerisinde olmak dehşete kapılmak yapılmaması gereken şeylerdir. Lütfen bu adımları tekrar okuyun. İyice kavrayın hayatın her anı bu tür krizlerle doludur. Asla ümitsizliğe kapılmayın.

Yorum Gönder

Konu hakkında düşüncelerinizi hemen yorum yaparak belirtebilirsiniz.