Lider Doğunmaz, Lider Olunur - İşte 10 Liderlik Özelliği

Bir lider nasıl olmalı? Lider olanlar nasıl insanlar. Bknz : Başarılı insanlar neyi iyi yapıyorlar? Lider doğunmaz, lider olunur. Hepimiz etten ve kemikten, yoktan var edilmiş canlılarız. Bu yüzden liderlik doğuştan gelen bir özellik değildir. İnsan tüm özelliklerini, tüm hayat biçimini, tüm yeteneğini yaşayarak kazanır ve geliştirir. Bildiğiniz her şey aslında sizin deneyimleriniz. Belki acı bir deneyim ama yine de bir deneyim. Önemli olan deneyimlerimizden neler kazandığımızdır.

İnsanların kendini geliştirlmesi için kesinlikle ustalaşması gereken işte 10 özellik.

Lider fotoğrafı, lider nasıl olunur

1-) Sorumluluk

Size verilen işi en iyi şekilde teslim edin. Yapmanız gerekenleri ve yapmamanız gerekenleri iyi değerlendirin. Sorumluluğunu en üst düzeyde yerine getiren insanlar hayatta başarı oranı yüksek insanlardır.

2-) İletişim

İletişim konusu özgüvene dayalıdır. Kendi değerinizi bilin. Klasik gelebilir ama kimse sizden değerli değil. Ailenizi bu konuda tenzih ediyorum onlar için insan hayatından vazgeçebilir. Fakat diğer tüm insanları sıradan görmeniz gerekmektedir. Rahat bir arkadaşlık ve rahat bir iletişim kurma içerisinde olun. İnsanlarla çok iletişim kurunca onları yönlendirmekte daha kolaylaşıyor.

3-) Güven

Güvenilmesi gereken en önemli kişi kendimiziz. Kendine güvendiğin takdirde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Niagara şelalesini ip üstünde geçen adamı düşünün kendine güvenmese oraya çıkar mı?

4-) Merak

Bir lider olabilmek için en önemli hususlardan biri meraktır. İnsanoğlu merak etmeseydi ne dünyanın yuvarlak olduğunu bilirdik ne de uzaya giderek diğer gezegenleri görebilirdik. Bu aralar en çok konuşulan adam Elon Musk'u bakın. Hayata bakış açısı bizimkinden farklı. Uzayı seviyor ve ilginç şeylere merakı var.Bir Elon neden olmayalım? Neyimiz eksik? Elon insanda biz değil miyiz? Bulunduğumuz yeri bahane etmeyelim. Mark Z. Facebook'u yurt odasında kurdu. Düşünün yurt odasında.

5-) Empati

Liderlerin bir diğer özelliği empati yeteneğidir. İnsan manipulasyonu için karşıda ki kişiyi çok iyi anlamak ve bilmek gerekir. Liderler en iyi empati yapabilen insandır.

6-) Güçlü Durmak

Zorluklar hayatın içerisinde zorlukları aşmak için ise güçlü olmak gerekir. Liderlerin en önemli özelliklerinden biride her olay karşısında çok güçlü durmalarıdır. Güç para değildir. Unutmayın. Güç içimizden gelir. Bizi biz yapansa hayata karşı güçlü duruşumuzdur.

7-) Odaklanma

İnsanların en büyük problemi odaklanma. İşte liderle müthiş bir odaklanma özelliğine sahiptir. Bir işe odaklanmak o iş hakkında size her şeyi sağlar. Odağınızı yapacağınız işe yöneltmek sizi bir adım ileriye taşıyacaktır.

8-) Sevmek

Şuan çalıştığınız işten memnun musunuz? Sanırım %90 lık kesim hayır diyecektir. Peki sevdiğiniz bir işi yapmak size ne kadar keyif verir? Buna da %100 oranında çok keyif verir olarak kabul ediyorum. Kölelerin asıl amacı günü kurtarmaktır. Liderlerin asıl amacı yarını kurtarmaktır. Bu yüzden önce yaptığı işten keyif almaları gerekir. Siz hiç sevmediği bir işi yapan lider gördünüz mü? Öncelikle sevebileceğiniz şeylere yönelin. Asla zorundayım diyerek kendinizi kandırmayın. Zorunluluklarınızı devam ettirerek yeni bir iş bulabilirsiniz. Sevmediğiniz biriyle evlenebilir misiniz? Evlenmeyinde zaten tıpkı sevmediğin bir işte çalışmaya benzer bu. İkisinide bırakmak çok zordur. Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin.

9-) Pozitiflik

Pozitif enerji çok önemlidir. Hayatın her alanında. Kendinize telkin verin. Güzel şeyler olacağınıza inanın. Bir söz var hemen hemen herkes bilir onu tam buraya eklemek istiyorum.

En zor geceni düşün, sabah olmadı mı?

Yarın yeniden güneş doğacak. Zaman hızlı akıyor. Dolu dolu geçirmek ve yaşamak gerek. İşinizde başarılı olabilirsiniz. Kendinizi işiniz için adayabilirsiniz fakat unutmamanız gereken şey dünyaya bir kere geldiğiniz. Zamanı iyi kullanın.

10-) Vizyon

Bir vizyonu olması lazım insanın. Vizyonsuz kelimesinin anlamı hedefi olmayan kişilere denir. Kendinize bir hedef belirleyin. Amacınız, hedefiniz her zaman yüksek ve ileri görüşlü olsun. Şirketlerin vizyonlarını okuyun. Örneği çamaşır makinası üreten bir firma nasıl bir vizyon belirliyor kendine. Her zaman daha az enerji kullan, daha çok ve daha temiz elbise yıkayan bir makine üretmek. İşte vizyon budur. Yapılan işi en iyisini her zaman daha iyi yapmaktır.

Kendinizi her alanda geliştirebileceğinizi unutmayın. Bu bir bilgi ile de olabilir bir ilişki de içinde olabilir. Yeterki hedefinize karşı içinizde ki hevesiniz sönmesin.

Yorum Gönder

Konu hakkında düşüncelerinizi hemen yorum yaparak belirtebilirsiniz.