Boğaz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, grip ve hatta alerjiler gibi birçok faktör nedeniyle ortaya çıkabilir. Ağrı rahatsız edici olmasına rağmen, ağrıyı hafifletmek için birçok yol vardır.

Daha önce okumadıysanız Boğaz ağrısına iyi gelen yiyecekler listemize bakabilirsiniz.

Boğaz ağrısına ne iyi gelir?

Boğaz ağrısını hafifletmek için popüler bir yöntem, sıcak tuzlu su ile çalkalamaktır. Bunu yapmak için, 8 derece sıcak suya 1/4 ila 1/2 çay kaşığı tuz ekleyin. 15 ila 20 saniye boyunca çalkalayın ve dökün. Gün içinde birkaç kez tekrar edin.

Başka etkili bir çözüm ise çay, çorba veya bal ve limonlu sıcak su içmektir. Sıvının sıcaklığı boğaz ağrısını hafifletirken, bal ve limon anti-enflamatuar etkiye sahip ve mukusu parçalamaya yardımcı olur.

Ağrı kesiciler ibuprofen veya acetaminofen gibi eczanelerde satılan ağrı kesiciler de ağrı ve iltihabı azaltmak için faydalı olabilir. Ancak, etiketteki dozaj talimatlarına dikkat edin ve doktorunuzla konuşmadan üst üste birkaç gün boyunca bu ilaçları almayın.

Diğer kendine bakım önlemleri arasında;

  • yeterli dinlenme
  • su içerek idrarınızın yeterli olmasını sağlamak
  • nemlendiricileri kullanarak hava nemini arttırmak
  • sigara içmek veya diğer iritasyon kaynaklarının uzak durulması

Eğer boğaz ağrınız ağır veya ateş, nefes almada zorluk, şişmiş bezler gibi diğer belirtilerle birlikte ise doktorunuza başvurmalısınız. Ayrıca, boğaz ağrınınız bir haftadan daha uzun sürer veya diğer garip belirtiler varsa, doktorunuza danışmanız önemlidir.

Yorum Gönder

Konu hakkında düşüncelerinizi hemen yorum yaparak belirtebilirsiniz.