Kişisel Gelişim İçin Olmazsa Olmaz 6 Madde

Kişisel gelişim için uğraşan insanların kesinlikle bilmesi gereken ve uyması gereken 6 maddeyi derledik. Bu 6 madde bildiğiniz şeyler fakat henüz yolun başında kişiler bunları bilmiyor olabilir.

Kişisel Gelişim İçin Olmazsa Olmaz 6 Madde
  1. Okuma: Her gün en az bir kitap okumayı alışkanlık haline getirin. Kitap okumak, bilgi ve anlayışınızı genişletmenin yanı sıra, dil becerilerinizi de geliştirir. Farklı türlerdeki kitapları deneyin (romantik, bilimsel, tarihi, vb.). Sadece kişisel gelişime yönelmek gerçektende etkili bir şey değildir.
  2. Pratik yapma: Kendinizi her gün bir şey öğrenmeye veya bir beceri kazanmaya çalışın. Mevcut becerilerinizi geliştirin. Örneğin, yabancı dil öğrenme, müzik çalma, resim yapma, vb. Kişisel beceriler, kişisel gelişim için en önemli şeylerdir. Bir işi iyi yaparsanız göz önüne çıkmanız muhtemeldir.
  3. Amaçlar belirleme: Gelecekte ne olmak istediğinizi ve nasıl ulaşacağınızı belirleyin. Hedeflerinizi makul, ölçülebilir ve zamanı olan şeyler olarak belirleyin. Her ay veya her yıl kendinizi değerlendirin ve hedeflerinize ulaşıp ulaşmadığınızı kontrol edin.
  4. Kişisel finans yönetimi: Gelir ve giderlerinizi yönetmeyi öğrenin ve bir bütçe oluşturun. Aylık harcama planınızı tutun ve kredi kartı borçlarınızı ve diğer yükümlülüklerinizi kontrol altında tutun.
  5. Meditasyon ve yoga: Stres ve endişeyi azaltmak için günlük meditasyon veya yoga yapın. Stres ve endişeyi azaltmanın yanı sıra fiziksel ve zihinsel sağlığınızı da geliştirir. Kendinize günde en az 10-15 dakika ayırın ve günlük rutininizin bir parçası haline getirin.
  6. Kişisel ilişkiler: İletişim becerilerini geliştirin ve sevdiklerinizle daha iyi bir ilişki kurun. Dinleme, anlamaya çalışma ve doğru şekilde ifade etme becerilerini geliştirin. Ayrıca, sosyal aktivitelerde bulunun ve insanlarla bağlantı kurmaya çalışın.

Kişisel gelişim için daha önce paylaştığımız "Başarılı insanlar neyi iyi yapıyor?" isimli yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

Yorum Gönder

Konu hakkında düşüncelerinizi hemen yorum yaparak belirtebilirsiniz.